Information

Vår serie av Containerförråd har många användningsområden.

Den kan t.ex användas som förråd, verktygscontainer, garage, carport, arbetsbod, väderskydd, vedbod, förvaring av farligt gods, miljöstation,sk drop box vid leveranser mm.
Vid leverans ligger förråden i så kallat transportläge och har då en höjd på ca 40cm Det är också därför vi kan transportera den till låga kostnader i hela landet (betydligt lägre än traditionella sjöcontainers)

Containerförråden i LC serien finns i flera storlekar från 1,4m till 6,0m längd. Montaget av containerförrådet tar ca en timme och här krävs inga specialverktyg.
Containerförrådet går att lyfta med kran i sina inbyggda lyftöglor och även med gaffeltruck (gaffelspår rekommenderas och finns som tillbehör).
Den är tillverkad i varmgalvad plåt med 35 mm tjockt trägolv.
Som std sitter en dubbeldörr på gaveln med handtag,lås (cylinderlås) och nyckelsats (3 st nycklar). Containern levereras normalt omonterad men vi kan erbjuda montage enligt önskemål och speciella leveranser med t.ex kranbil.
Man kan med extra tillbehör skräddarsy sin egen förvaringslösning med t.ex smart hyllsystem med konsoller och hyllplan.
För extra säkerhet finns även som extra tillbehör låsbom.
Man kan även beställa specialversioner lösningar såsom öppning på långsida eller flera dörrpartier,isolersatser eller förråd med högre innerhöjd.

CONTAINERFÖRRÅD i LC-SERIEN i jämförelse med TRADITIONELL  SJÖCONTAINER

Containerförråd i LC serien Traditionella containers
Levereras omonterad i sk “Flat Pack” format som medger effektiv transport speciellt vid trpt av flera då de enkelt kan staplas på varandra vid transport. Kommer endast i hela monterade enheter i   fullformat och tar stor plats vid transport och hantering
LC serien containerförråd är naturligt ventilerade och “andas” så lider inte av kondens eller fuktproblem. Sjöcontainers byggs lufttäta då de måste tåla frakt på båt över hav men saknar därför ventilation vilket ofta skapar kondens,fukt och stillastående luft.
 Varje byggdel sektion i containerförrådet kan om så krävs hanteras för hand utan kran med rätt antal manskap vid t.ex flytt  i känsliga eller trånga miljöer där maskiner ej kommer åt eller kan/får nyttjas. Sjöcontainers kan endast hanteras med kran eller lastmaskin och måste ofta lyftas med kran till sin slutposition
Varmgalvaniserad plåt som medger lång livslängd och bibehållen finish. Lackerad plåt tenderar att flagna och rosta med tiden.Begagnade sjöcontainers lackas oftast i std färger och färdats öppet flera ggr över hav (saltvatten) vilket skapar rostangrepp garanterat!
LC-serien finns I ett antal olika storlekar och längder fr 1,2m till 6m för att passa flera behov. Sjöcontainers har som standard 3 längder i måtten 10 fot,20 fot & 40 fot
Normalt har containerförråd i LC serien 1/3 av vikten mot en trad.sjöcontainer  Som ex en 6m (20fot) LC Container väger endast 780kg! Konstruerad för sjöfrakt och att staplas flera på varandra till havs på båt. Som ex en 20fot väger   drygt 2300kg!

Kontakta oss gärna för en offert inkl leverans under fliken Offert